4-pga-winter-home-partner
1-pga-premiere-partner

Mästerskapet summeras: Dramatiska slutspurter och nya mästare

Efter tre intensiva tävlingsdagar är årets upplaga av PGA Professional Championship avslutad, och det blev en riktig kraftmätning om mästerskapstitlarna. Fyra nya namn har skrivits in på vinnartavlorna, varav två för allra första gången. Med Sveriges PGA-tränare på startlinjen var Kristianstads Golfklubb spelplatsen där både rutinerade PGA Pros och debutanter satte sina färdigheter på prov.

Herrklassen

Max Munther stod för en imponerande insats när han säkrade sin första seger i herrklassen efter ett starkt finalvarv. Med scorerna 75-76-71 avslutade han tävlingen på totalt +6, endast ett slags marginal före tvåan, Johan Bjerhag.

Inför avslutningen var Bjerhag i ledning, men det var Munther som imponerade under de tuffa förhållandena. Efter att ha legat fem slag bakom ledaren efter två rundor, avancerade Max hela fem placeringar under det sista varvet. Hans score på 71 slag under finalrundan var också veckans lägsta och blev avgörande för hans framgång.

Det blev jämnt i toppen, där Jonas Turesson slutade på en tredje plats, bara två slag från Max. William Monier stod också för en stark insats, då han klättrade sex placeringar under sista dagen och delade sjätteplatsen med Daniel Lindgren.

Totalt deltog 36 herrar i tävlingen, och de fick kämpa med tuffa väderförhållanden under veckan, vilket gjorde tävlingen extra utmanande. Men till slut var det Max Munther som lyckades behålla fokus och ta hem sin första seger i en spännande upplösning.

Både Max Munther och Johan Bjerhag säkrade genom sina insatser platser i det svenska laget som ska representera Sverige i European PGA Alliance Team Championship senare i höst. Dessutom tilldelades Max ett wildcard till PGA-mästerskapet på Landeryd nästa år.

Resultat herrar >>

Damklassen

Linda Lindell från Araslövs GK imponerade stort under hela veckan och säkrade sin första seger i damklassen i PGA Professional Championship. Med stabilt spel och starkt stöd från sina caddies avslutade hon tävlingen med scorerna 78-74-74, vilket gav henne en välförtjänt förstaplats.

Caroline Skager från Vallda GCC knep andraplatsen, medan Sara Jelander från Kristianstad GK slutade på tredjeplats.

Utöver sin första titel i tävlingen säkrade Linda en plats i det svenska laget som kommer att representera Sverige i European PGA Alliance Team Championship senare i höst. Hon tilldelades även ett wildcard till PGA-mästerskapet på Landeryd nästa år.

Resultat damer >>

Seniorklassen

Seniorklassen bjöd på en rafflande avslutning. Niclas Björnsson från Sollentuna GK inledde tävlingen stabilt med scorerna  74-75, vilket gav honom en tvåslagsledning före Tobias Sandén (Trummenäs GK) och Mats Sterner (Hills GCC) inför sista varvet. Efter 54 spelade hål hade Sandén lyckats komma ikapp och och det stod klart att ett särspel skulle krävas för att kora vinnaren.

På det andra särspelshålet lyckades Niclas avgöra och tog därmed hem sin första seger i seniorklassen, och sin andra titel totalt. I toppen var det oerhört jämnt, där Johan Tärnström slutade trea och fjolårsvinnaren Mats Sterner knep fjärdeplatsen.

Trots tuff konkurrens och hårda väderförhållanden kunde Niclas Björnsson hålla nerverna i styr och kröna veckan med en seger sedan han lett tävlingen från början till slut.

Resultat seniorer >>

SeniorPlus-klassen

Peter Dahlberg fortsätter att dominera i sin klass och säkrade sin femte raka seger i seniorplus-klassen, och sin nionde titel totalt. Med stabilt och fint spel genom hela veckan avslutade han med scorerna 72-75-78, vilket gav honom vinsten ännu en gång. Hans öppningsrunda på 72 slag var dessutom veckans lägsta score i klassen.

Leif Modin kämpade sig till en stark andraplats efter att ha avslutat tävlingen med sitt bästa varv för veckan, men kunde inte matcha Dahlbergs jämna spel.

Resultat seniorplus >>

Efter en fantastisk tävlingsvecka vill vi rikta ett stort tack till alla PGA Pros och alla andra som har gjort denna tävling möjlig. Det är en stor och sann ära att få arrangera denna tävling för våra medlemmar. Deras passion för spelet är smittsam och talangen beundransvärd. Genom deras engagemang och kunskap inspirerar de inte bara varandra, utan också framtidens generation av golfspelare.

Åter igen, ett stort grattis till våra fyra PGA-mästare.

Vi ser redan fram emot nästa års mästerskap!