Under hösten 2020 har ett omfattande utvärdering och utvecklingsarbete av Golfens tränarutbildning ägt rum på uppdrag av PGA och SGF. Processen har letts av 6 personer med omfattande erfarenhet inom golfbranschen med stöd av en referensgrupp bestående av 9 personer. I arbetet har man analyserat tränarrollen utifrån ett flertal perspektiv med hänsyn till att skapa ramar och innehåll som erfordras för en tränarutbildning som är attraktiv och innehåller de delar som krävs för att möta behoven och kraven i tränarrollen nu och om 10 år.
I bilden nedan kan ni ta del av projektets förändringar i utbildningen. Arbetet har bland annat mynnat ut i ett vidareutbildningsprogram efter avslutad Tränarutbildning, som öppnar upp möjligheter för befintliga tränare att kompetensutveckla sig inom olika inriktningar (karriärspår) kopplat till tränarrollen.
Klicka på bilden för att göra den större
All information om utbildningen som startar våren 2025 hittar du nedan.
Omfattning och Kursveckor
Utbildningens längd:
Undervisning 760 studietimmar. Utöver schemalagd tid tillkommer tid för självstudier, projektarbeten och utveckling tillsammans med mentor.
Kursveckor/upplägg HTU 25-28:
2025 - v 16, v 45-46
2026 - v 2-3, v 9-10, v 38, v 45-46
2027 - v 2-3, v 6-7, v 10
Vidareutbildningar / specialisering v 39 - v 3 (2027/2028)
2028 - v 10 Examination
Utbildningsplats:
Utbildningen kommer primärt att vara förlagd på Barsebäck Resort men andra platser kan förekomma.
Examination och Omdöme
Examination:
Sker under det sista utbildningsåret. Eventuella kompletteringar samt restuppgifter skall vara inlämnade senast den dag kursledningen bestämmer och i god tid kommunicerar till eleverna.
Utbildningsintyg:
För att erhålla ett utbildningsintyg krävs att man blir godkänd inom samtliga kunskapsområden; Golfspelet & Spelarutveckling, Coaching & Ledarskap, Affärsmannaskap & Management, Organisation, Föreningskunskap & Golfanläggningen, Juniorutveckling.
Behörighetskrav
Behörighetskrav
Behöriga att söka är den som genomgått och godkänts på TAU och uppfyller kravet på spelstandard (se nedan).
TAU är giltig som behörighetskrav till de fem nästkommande HTU utbildningarna efter avslutad TAU.
Spelstandardkrav: Uppfylls genom att på minst tre tävlingar uppvisa ett resultat på +7 eller bättre samt vid tid för ansökan inneha högst 5,0 i hcp eller bättre.
Kursavgift
Priset för utbildningen är preliminärt 99 500 kronor exkl. moms. Kursavgiften delbetalas enligt avtal på fyra delbetalningar.
I kursavgiften ingår kurslokaler, ämneslärare, föreläsare och kursledning.
I kursavgiften ingår inte någon försäkring. Det åvilar därför dig som deltagare att vid varje tidpunkt tillse att du omfattas av försäkring som täcker t.ex. skador som inträffar för dig som person och dina tillhörigheter på resor till och från kurstillfällena i Sverige, i samband med respektive kurstillfälle i Sverige samt avslutningsvis även resor och deltagande i kurstillfället som äger rum i utlandet.
Om du är osäker på huruvida du har tillräckligt försäkringsskydd eller inte rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag för att få hjälp med detta.
För dig som är medlem i PGA ingår en olycksfallsförsäkring i medlemskapet. Du har även möjlighet att teckna särskilda framförhandlade försäkringar via Provins.
Läs mer på http://www.svenskasportforsakringar.se/28653.pga.html
Viktiga datum
Sista ansökningsdag:
12 januari 2025
Antagningsbesked:
Vecka 5
Kontakt
Har du frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss via utbildning@pgasweden.com eller 040-631 41 00.